Solutii Smart-Home - cateva idei practice
general

Solutii Smart-Home – cateva idei practice

In acest articol vreau sa scriu despre cateva solutii Smart-Home. Sa va prezint care sunt avantajele unei case smart si cum ar trebui sa incepem sa o transformam. Asa ca va invit sa analizam impreuna acest subiect, care este din ce in ce mai important in aceasta perioada. Daca aveti completari, va rog sa interactionam prin sectiunea comentariilor.

Mai intai, va invit sa intelegem ce inseamna smart-home si abia dupa aceea sa vedem ce solutii avem. O casa smart inseamna sa fie totul automatizat, astfel incat tot controlul sa se faca dintr-o singura telecomanda, sau mai nou de pe telefon. Pentru a putea face acest lucru, avem nevoie de mai multe dispozitive care sa faca legatura telefonului cu becul, yala de la usa, caldura, gaze, apa si asa mai departe. Aceste sistem sunt concepute sa iti reduca consumul de energie lunar, dar si sa ai toata casa sub control. Sper sa fie clar pana aici. Daca e ceva ce nu s-a inteles, interactionati cu mine prin comentarii.

Daca am lamurit treaba cum sta cu smart-home, sa vedem cam ce solutii avem disponibile pe piata. Eu o sa pun cateva idei practice. Daca nu gasesti ce ai nevoie in articol, lasa mesaj si vom gasi impreuna cea mai buna solutie pentru tine!

Solutii Smart-Home
Solutii Smart-Home

Pentru inceput am zis sa va recomand un bec inteligent. Acesta poate fi controlat de pe telefon. Se poate programa o anumita ora de aprindere/stingere si isi poate schimba culoarea in functie de preferintele fiecaruia. Gasiti aici articolul complet pentru becul inteligent Alfawise LE12.

Solutii Smart-Home

Dupa bec, eu zic ca o priza inteligenta ar fi ideala pentru majoritatea dintre noi. Ajuta la controlarea curentului in anumite conditii. De exemplu, ai nevoie sa pornesti ceva la o anumita ora, dar nu esti acasa. Cu ajutorul prizei conectate la internet, poti porni curentul direct de pe telefon. Aici eu recomand priza inteligenta Alfawise PE1004T. Costa 36.24 lei si poate fi cumparata de aici.

Urmatorul pas in conceptul de casa smart, zic ca ar trebui sa fie aceasta telecomanda universala. Cu aceasta telecomanda puteti da drumul la TV, aer conditionat, becuri smart si asa mai departe, direct din telefon.

Pot continua cu un senzor smart de temperatura. Cu un asemenea senzor puteti porni aerul conditionat cand temperatura creste peste 25 de grade C, sau puteti porni centrala cand temperatura scade sub 20 de grade C. Sau, va puteti juca cu el dupa cum doriti. Gasiti aici ceva de la Xiaomi.

Si lista poate continua. Asa ca daca aveti ceva sugestii, sau putem dezvolta aceasta discutie, va astept opiniile.

One thought on “Solutii Smart-Home – cateva idei practice

  1. Sincere felicitari, Pavel! Iti citesc blogul de ceva vreme insa articolul acesta mi-a mers la inima. Te apreciez pentru modul in care gandesti si vezi lucrurile despre in privinta caselor inteligente. Abia astept sa citesc de la tine mai multe astfel de materiale. Tine-o tot asa!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *